• Hem>
  • Livsmedel

Livsmedel

Iso 9001 certification Iso 13485 certification Iso 14001 certification

Ultraljud är perfekt för skärning av livsmedel, särskilt spröda, krämiga eller mjuka sådana. Tack vare ultraljudstekniken uppstår ingen deformering av produkten. Även mycket tunna skivor kan skäras till. Den minimala ytfriktionen säkerställer ett rent snitt utan att produkten fastnar på kniven, eller i mycket liten utsträckning.

Snabba och rena snitt leder till högre produktivitet och minimala rengöringstider. Fördelar med RINCO:s skärsystem: Det är vattentätt och kan därför rengöras på plats utan att behöva demonteras. RINCO ULTRASONICS-maskinerna säkerställer dessutom en noggrann reproducerbarhet, högsta precision och lång livslängd.


Ultrasonic welding generator SDG
SDG

Generatorer för ultraljudssvetsning AGM
AGM

Specialconverters Convertisseurs Ultrasons Spéciaux
Specialconverters

Fixturer och sonotroder 70 kHz, 40 kHz, 35 kHz, 30 kHz, 20 kHz
Fixturer och sonotroder

Specialboosters Boosters Spéciaux Ultrasons
Specialboosters

Standardboosters Boosters Standards Ultrasons
Standardboosters

Med våra maskiner och vårt kunnande uppnår du:

  • Rena snitt utan att deformera produkten tack vare den minimala ytfriktionen mellan produkten och kniven
  • Rena snittytor
  • Rena och reproducerbara snitt utan att produkten fastnar på kniven
  • Absolut process- och kvalitetskontroll med parameterregistrering
  • En hög processäkerhet
  • Mycket korta rengöringstider: Komponenterna kan rengöras på plats utan att behöva demonteras
  • Mycket litet behov av underhåll
  • En hög processhastighet
  • Korta processcykler

Automatiserad skärning:

  • Snabb och enkel integration i automationslinjen
  • Styrning och manövrering sker via en ultraljudsgenerator

Fördelar med ultraljudsskärning:

  • Ekonomiskt, energisnålt, effektivt
  • Miljövänligt

Våra verktyg:

  • Kundspecifika; beräknade och simulerade med FEM
  • Lång livslängd och lågt slitage
  • Finns i utvalda certifierade material
  • Byts snabbt tack vare snabbytessystem
  • Knivens yta behöver inte ha någon beläggning
  • Självrengöring av kniven under skärprocessen

Ultraljudstekniken är särskilt lämplig för skärning av livsmedel som är:

  • Mjuka
  • Krämiga
  • Spröda
  • Sammansatta
  • Färska
  • Frysta
  • (uppräkningen är inte fullständig)

Alla dessa fördelar tillsammans säkerställer en högre produktivitet och ökad produktkvalitet. Med ultraljudsteknikens unika egenskaper öppnas dörrar till nya marknader och produkter som förblir stängda med traditionell skärteknik.